De wachtlijsten in de GGZ: ophouden met praten.

De wachtlijsten in de GGZ: ophouden met praten.

Als je geestelijk in nood zit, moet je snel geholpen worden. Dichtbij en goed.

Da’s eigenlijk gewoon een kwestie van beschaving, in zo’n rijk land als Nederland. Maar helaas: de geestelijke gezondheidszorg kampt al jaren met lange wachtlijsten. Terwijl mensen die bij de GGZ aankloppen niet altijd de tijd hebben om te wachten. Of om van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

En er wordt ook al jaren gepraat over oplossingen. Maar zonder veel resultaat.

Vorige week voerde ik er een debat over. Ik sprak staatssecretaris Blokhuis aan op het feit dat-ie z’n eigen afspraken over het aanpakken van die wachtlijsten niet nakomt. Afspraken uit het regeerakkoord uit 2017. Afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord GGZ uit 2018. Regeringspartijen CDA en VVD, die ook kritisch waren, daagde ik uit om hun woorden om te zetten in daden en samen met mij op te trekken. En dat deden ze. Uiteindelijk.

“Regeringspartijen CDA en VVD, die ook kritisch waren, daagde ik uit om hun woorden om te zetten in daden en samen met mij op te trekken. En dat deden ze. Uiteindelijk.”

Over de motie die ik indiende om op te houden met praten en nu echt wat te gaan dóen (van het regelen van ‘doorzettingsmacht’, zodat mensen los van allerlei bureaucratisch gedoe gewoon geholpen worden tot bijvoorbeeld het samenwerken vanuit verschillende disciplines) werd gistermiddag gestemd. Er was brede steun voor.

En dus komt de hoognodige versnelling in het op tijd helpen van mensen die snel hulp nodig hebben een flinke stap dichterbij.

“En dus komt de hoognodige versnelling in het op tijd helpen van mensen die snel hulp nodig hebben een flinke stap dichterbij.”

 

Delen:
Maak het verschil - doneer nu voor de campagne!

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.